• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Hoe kan het weer mijn auto beschadigen?

Heb jij nog geen carport voor je huis? Dan besef je waarschijnlijk al dat je auto geen optimale bescherming geniet. Bijvoorbeeld tegen diefstal en vandalisme, maar ook tegen de veranderlijke weerselementen in ons land. En met name dat laatste is een groter risico dan je misschien denkt. In dit extra lange artikel lichten we 8 manieren uit waarop het weer je auto kan beschadigen:

 

Grijze carport Zijaansluiting

Bescherming tegen wind

In Nederland zijn we op het gebied van wind wel wat gewend. En ach, een stevige windvlaag hier en daar is toch vrij onschuldig? Helaas moeten we je teleurstellen: de wind heeft al vele auto’s beschadigd en is daarmee jaarlijks verantwoordelijk voor veel optische schade. Nu is het niet zozeer de wind zelf die voor de schade zorgt, maar zijn het de zaken die tegen de auto aanwaaien. Denk aan zand, grind en ander vuil dat niet alleen je lak kan beschadigen, maar ook tot interne schade kan leiden aan je motor of remmen. Oppassen geblazen dus!

Bescherming tegen regen

Het zal je niet verrassen: ook de regen in ons natte kikkerlandje heeft bepaald geen gunstig effect op de levensduur van je auto. Niet alleen draagt het bij aan roestvorming, maar ook kan het intern tot slecht functionerende onderdelen leiden als teveel water je wagen binnendringt. Daarnaast tonen statistieken aan dat regen ook indirect een negatieve invloed heeft op de levensduur van je auto. Onder natte rijomstandigheden is de kans op ongelukken door slecht zicht en aquaplaning groter en dat geldt daardoor ook voor de kans op schade.

Bescherming tegen sneeuw

Het weerselement dat zonder twijfel het schadelijkst is voor zowel de binnen- als buitenkant van je auto, is sneeuw. Kleine sneeuwdeeltjes kunnen in de auto belanden en zo tot problemen leiden met onder andere de motor, remmen en uitlaat. Ook aan de buitenkant doet sneeuw meer kwaad dan goed. Grote sneeuwvlokken leveren een bijdrage aan corrosie en belemmeren bovendien het zicht op de weg. Hierdoor neemt, net als bij regen, de kans op ongelukken en schade als gevolg hiervan toe.

Bescherming tegen hagel

Het is niet moeilijk voor te stellen hoe hagel je auto kan beschadigen. Op internet circuleren veel filmpjes van enorme hagelstenen die de meest prachtige wagens vol deuken, breuken en barsten achterlaten. In Nederland zijn het in de praktijk vaak kleine hagelsteentjes die grote schade veroorzaken. De beste remedie hiertegen is een carport die je auto effectief beschermt tegen alles wat uit de hemel neerdaalt. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om niet te gaan rijden als er hagel is voorspeld.

Showroom afspraak maken

Bescherming tegen de zon

Wordt je auto op een zonovergoten dag niet geteisterd door wind, regen, hagel of sneeuw, dan haal je misschien opgelucht adem. Toch is het nog geen reden om te juichen. Lange blootstelling aan zon is namelijk slecht voor de lak van je auto en kan leiden tot scheurtjes en barstjes. Dat wordt grotendeels veroorzaakt door ultraviolette straling, die autolak in de meest uiteenlopende kleuren en soorten flink kan beschadigen. Heb je geen carport of ben je onderweg op vakantie? Plaats je auto dan op zijn minst waar mogelijk in de schaduw van hoge bomen.

Bescherming tegen Zout

Of je nu in de winter over met zout bestrooide straten ploetert of in de zomer zon, zee en strand opzoekt; zout is altijd en overal aanwezig. Dat is een helaas risico voor je auto, zeker als het ook nog eens begint te waaien. Zelfs de kleinste zoutkorreltjes kunnen de buitenkant van je wagen namelijk flink beschadigen. Denk aan minieme deukjes, krasjes of roestvorming. Een carport of garage helpt om je auto te beschermen tegen rond waaiende zoutdeeltjes en verbetert daarmee de levensduur en uitstraling.

Welke carport fundering is er nodig voor een grijze aluminium carport
Carport

Bescherming tegen kou

Niets is veranderlijker dan het weer in Nederland. Zeker de afgelopen maand wisselen kille regenbuien en warme zonneschijn elkaar in rap tempo af. Om nog maar te zwijgen over de vriestemperaturen in de winter. Die zijn al niet prettig voor jouzelf, maar nog minder voor je auto. Het leidt namelijk tot zaken als kapotgevroren ruitenwissers, bevroren wuitenwisservloeistof en banden met een te lage bandenspanning door ontsnappende lucht.

Bescherming tegen onweer

Soms worden auto’s getroffen door de bliksem. Als inzittende blijf je dan veilig, want de stroom verdwijnt via het dak en de zijkanten in de grond. Maar toch kan bliksem wel degelijk schade veroorzaken aan je auto. Denk alleen al aan inductieschade: elektronische defecten die door het magnetische veld zijn veroorzaakt. Ook zaken als een klapband en brandschade (zowel aan staal als plastic onderdelen) zijn niet ondenkbaar. Parkeren onder een carport is ook bij onweer dus het veiligst.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken